Uitleg online yoga met Zoom

Voordat de les begint krijg je een app met een uitnodiging om via Zoom in te loggen. Laat mij per app of telefoon vooraf weten als er iets is waar ik rekening mee moet houden. of als er blessures zijn.  Zorg dat je 5-10 minuten voor de les klaar bent om te zorgen dat technische problemen opgelost kunnen worden, leg je blokken, riem en dekens klaar.

Als je een tablet of smartphone gebruikt, download de Zoom app van de Appstore of Playstore.

Gebruik een computer, laptop, tablet of smartphone om op de URL te klikken die je in de mail of app van mij hebt ontvangen.

Zodra je op de URL hebt geklikt, vraagt Zoom je om toegang tot je camera en microfoon(access to video and microphone/audio): Klik op ‘allow’ .

Hierna krijg ik je te zien en te horen, en zie en hoor jij ook de anderen in de les.

Zodra de les begint, kan ik centraal bij iedereen het geluid uitzetten. Dit is beter voor het geluid, maar ook voor het beeld. Ik hoor jullie dan niet meer, Ik zie je wel en jullie horen en zien mij.

Als je tijdens de les iets wil zeggen, druk dan zelf op unmute op je scherm. Dit is voor mij niet meer mogelijk om te doen.

3-4 meter afstand tot de camera van je laptop of je telefoon is ideaal, maar 2 meter is ook goed als het niet anders kan.

Probeer voor de les uit hoe je liggend/zittend/staand het beste zichtbaar bent.

Zit zoveel mogelijk in het licht. Zet (in de avond) veel licht aan en draag liefst witte of lichte kleding.

Zoals je weet gebruiken we de mat in de lengte en in de breedte. Als het mogelijk is, zorg dat je de mat kunt draaien als een houding daarom vraagt, zodat je steeds zicht op mij kunt houden.

Laat mij na afloop weten als er iets niet goed ging. Positieve reacties zijn ook welkom, maar hoeven niet steeds. Als er iets te verbeteren valt hoor ik het graag.

Wat heb je nodig?

  • een yogamat (maar op het kleed kan ook)
  • eventueel een vrij stukje muur of deur.
  • een paar dekens of badhanddoeken (of je bolster natuurlijk)
  • een riem (kan ook van je broek of van je badjas)
  • yogablokken of 2 boeken van gelijke hoogte
  • soms een stoel of krukje

Belangrijk: blijf aan de veilige kant en luister naar je lichaam. Het is voor mij moeilijker om je te corrigeren, dus wees iets meer aan de veilige kant dan bij de live lessen. Als iets niet goed voelt, doe het niet, en kies voor een houding in de wacht, zoals Dandasana ( zittend met je bennen vooruit), of Adho mukha virasana (op je knieën voorover zitten)