Degene die zijn tong beheerst, heeft een grote mate van zelfbeheersing verworven.

Over Marianne

Wie is Marianne?

Marianne van Vliet (1963) studeerde Italiaans en theaterwetenschap in Amsterdam en werkte daarna een tijd bij verschillende theatergezelschappen. Na een uitstapje in het bedrijfsleven ontdekte zij Yoga als levenskunst. Zij rondde in 2014  de driejarige Iyengar yoga opleiding af en in 2020 deed zij de yinyoga teachertraining bij De Nieuwe yogaschool. Marianne woont en werkt in Heiloo. In de zomermaanden woont zij in Spanje(Aguilas) en geeft zij de yogalessen vanuit daar. 

Marianne in Italie

Marianne:

"Ik werk met het lichaam als ingang en basis. Echt stil zijn en naar binnen gaan. Als het lukt om dit te bereiken met yoga, dan voel ik mij gelukkig. Net zoals ik zelf blij word als ik goed in mijn lijf en vel zit. Hoe staat iemand, waar zit het vast, waar stroomt het? Hoe is de gezichtsuitdrukking, de stem? Maar ook hoe is de energie? Vurig, waterig, aards, luchtig, vluchtig?

Met welke intentie doet iemand yoga? Dat kan uiteenlopen. Om minder stijf te worden, minder rugpijn te hebben? Om af te slanken of een beter houding te krijgen? Om minder somber te zijn, en meer energie te hebben? Om plezier te maken? Om verbinding te voelen? Met jezelf, met gelijkgestemden, met 'het hogere'?  Het is er allemaal, en dat vind ik mooi.

Het samenkomen van lichaam en geest, hoofd en hart, denken en doen. Dat is waar yoga over gaat. Elke dag dat ik les geef,  realiseer ik mij dat ik deze boodschap mag uitdragen, en dat ik daarmee mijn bijdrage aan deze wereld lever. Dit is waar ik nu sta en mee bezig ben. Ik wil mensen laten ervaren wat yoga met je kan doen en hoe je je er beter bij kan voelen. Yoga is voor mij meestal heel aards en concreet. Alles wat ik zeg moet uit te voeren zijn. Het gaat mij erom, mensen in beweging te krijgen. Niet altijd letterlijk in beweging, ook van binnen, dat er iets op gang komt."

Anderen over Marianne

De yogalessen van Marianne ervaar ik als een mooi en rustgevend oplaadmoment in de week. Ik volg een ‘normale’ les op de dinsdagavond en de actieve zonnegroetles op de zaterdagmorgen. Marianne heeft tijdens de les aandacht voor iedereen en laat iedereen in z’n waarde qua kunnen, maar daagt ons tegelijkertijd ook uit. Met haar rust en kennis van Iyengar yoga verlopen de lessen zeer prettig en sfeervol.
Mijn dochter van 16 jaar en mijn vriend gaan sinds een aantal maanden ook naar de zonnegroetles, het samen volgen van een yogales vind ik super.

In de yogalessen van Marianne wisselen inspanning en ontspanning elkaar perfect af. Wat fijn is dat Marianne rekening houdt met eventuele klachten/ beperkingen, ze kent die van iedereen en biedt zo nodig alternatieve oefeningen aan. Het voelt als persoonlijke begeleiding. Er is heel veel afwisseling. De oefeningen worden mooi opgebouwd en alles verloopt in een hele prettige sfeer.

Heel bijzonder zijn de teksten die Marianne tijdens de eindontspanning voorleest. Voor mij elke keer weer even waardevol!

Bij Marianne volg je geen yogalessen maar yogabelevenissen!

Anna

Al geruime tijd volg ik met veel plezier yoga bij Marianne. Marianne leert je bewust te worden van je eigen lichaam en geest. Ze daagt je uit, zonder dat je over je eigen grenzen heen gaat. Ze straalt rust en vertrouwen uit, waardoor de lessen altijd een prettige sfeer hebben. Voor mij, een echt moment om even tot mezelf te komen, te voelen in het hier-en-nu. Of zoals vaak in de les gezegd wordt "te ademen!".

Laura

Al naar gelang de leraar kan een Iyengar yogales ontaarden in een ervaring van fanatisme.
Niets daarvan als de leraar Marianne is.
Zij 'blijft bij het hart'.

Riet de Zoete

De yogalessen van Marianne ervaar ik als heel fijn. In het gebouw, waar ze altijd bijna honderd jaar zich om de geestelijke gezondheid bekommeren, zet Marianne de traditie voort. In een mooi bovenzaaltje krijg je les. Marianne's oefeningen zijn prettig, niet TE ingewikkeld en instructies niet TE formeel. Marianne heeft een prettige uitstraling en een fijne stem, die je tot rust brengt.
Na haar lessen zweef ik altijd naar huis. 

Irene

Ik vind de yogalessen bij Marianne altijd fijn en heilzaam. Het zaaltje is knus en sfeervol, Marianne heeft een lichtvoetige, aardse en vriendelijke aanpak en houding. De sfeer is rustig en tegelijkertijd stimulerend. Ik kan door allerhande lastige overgangsklachten niet meer de ‘gewone’ lessen volgen, maar ben dankbaar dat de 55 plus les me een bedding biedt om lijf en geest in beweging te houden, op de manier en het tempo dat nu nodig is. Bedankt Marianne, voor het maatwerk dat je levert en de aandacht die je geeft!  

Anne

Elke yogales geeft Marianne met veel plezier kennis en kunde. Ze houdt rekening met ieders niveau en ze zorgt tijdens de lessen voor uitdaging voor iedereen. Marianne corrigeert houdingen door aanwijzingen en ze loopt rond om houdingen te corrigeren. Elke week een andere les. Inspanning, ontspanning en je lijf verandert voelbaar. Als je wilt staat er aan het eind van de les een kopje thee als afsluiting voor je klaar.
Yoga bij Marianne? Doen!

Caroline

Ik ben in augustus 2019 begonnen met yoga bij Marianne. Haar persoonlijke aandacht en haar kennis van de yoga zijn heel prettig. Zij begeleidt je goed. Heel fijn is dat. Ik kan Marianne van harte aanbevelen. De lessen van Marianne ervaar ik als volgt: afwisselend, waarbij in- en ontspanning aan bod komen. Ik voel mij daarna meestal opgeladen en toch ook voldaan vanwege de inspanning die de les vroeg. Marianne ervaar ik als een yogadocente die oog heeft voor het individu en laagdrempelig in de omgang is. Een fijn persoon om les van te krijgen !

Anje Beekman (loopbaandviseur)

Marianne, haar rust, bescheidenheid en positieve benadering geven de yogalessen iets extra’s.
Tekortkomingen niet negeren maar je helpen om je verder te brengen. Gewoon blij met je! 

Carla

Ik volg nu sinds september dit jaar bij Marianne yoga. Ik was op zoek naar een verdieping in de yoga. Voor nu heb ik dat wel gevonden bij Marianne. Zij geeft duidelijke aanwijzingen, neemt mij stap voor stap mee in een houding. Zij legt duidelijk uit welke lichaamsdelen/ spieren ik aanspan, los mag laten. Alles binnen mijn grens. Ieder les weer een andere inhoud, daardoor ook nieuwe houdingen. De sfeer is rustig, veilig en respectvol.
Op zaterdagochtend volg ik als de les er is en als het mij uitkomt een extra "zonnegroet' yogales.
Die les is wat meer tempo. Ik vind dit een fijne combinatie. 
 
Rianne
De lessen van marianne ervaar ik afwisselend, waarbij in en ontspanning aan bod komen. Ik voel mij daarna meestal opgeladen en toch ook voldaan vanwege de inspanning die de les vroeg. Marianne ervaar ik als een yogadocente die oog heeft voor t individu en laagdrempelig in de omgang is en een fijn persoon om les van te krijgen!
 
Gurian
 
Yoga is een manier voor mij om mijn lijf beter te begrijpen. Zo heb ik geleerd dat ik op mijn hoofd kan staan zonder benauwd te worden. Dat je kunt ontspannen en hard werken op hetzelfde moment. In de les bij Marianne worden we uitgedaagd om onze eigen grenzen op te zoeken en toch in balans te blijven.
Hellen
Hond en eendje

Balans

Yoga is een manier voor mij om mijn lijf beter te begrijpen. Zo heb ik geleerd dat ik op mijn hoofd kan staan zonder benauwd te worden. Dat je kunt ontspannen en hard werken op hetzelfde moment. In de les bij Marianne worden we uitgedaagd om onze eigen grenzen op te zoeken en toch in balans te blijven. Deze foto is van onze windhond Juno in combinatie met een nijlgans pul. Beide zijn verschillend en ze begrijpen elkaar niet. Toch is er balans. Als je je grenzen kent kun je toch bij elkaar komen.
Liefs,
Hellen van Meene